23948sdkhjf

Bestseller-ägare ökar i modeplattform

Tar in miljoner i nytt kapitaltillskott.

Danska modeplattformen Miinto tar in 13 miljoner kronor, nära 140 miljoner svenska kronor, från befintliga och nya investerare.

Det är Bestsellers ägare, danska modemiljardären Anders Holch Povlsen, som via Heartland A/S investerar ytterligare i plattformen som han nu, enligt danska Finans, äger 60 procent av.

Därtill har tyska Hubert Burda Media sällat sig till ägarkretsen och investerat i plattformen via Burda Principal Investments (BPI). I juni i år förvärvade Miinto polska modeplattformenShowrom, också det en BPI-investering och genom delad affär.

Med hjälp av kapitalet från den senaste investeringsrundan ska Miinto, som säljer mode från drygt 2 500 anslutna butiker på 8 marknader, växla upp ytterligare och stärka närvaron på befintliga markander men även expandera till nya.

Häromdagen kunde Habit berätta att modeportalens försäljning ökade med 50 procent i oktober i år jämfört med samma månad i fjol och omsättningen uppgick till över 140 miljoner svenska kronor under månaden.

Men trots tillväxt räknar plattformen inte med att nå lönsamhet under de kommande åren som planerat; detta på grund av stora investeringar på befintliga och nya marknader.

– Kapitaltillskottet från Burda Principal Investments och Heartland A/S vittnar om att våra investerare är nöjda med vår utveckling och stöder vår strategi. Teamet och alla våra partnerbutiker och varumärken har arbetat extremt hårt för att uppnå dessa siffror. Vi uppskattar verkligen förtroendet från våra nya och nuvarande investerare och är också helt medvetna om att med sådana pengar kommer ett stort ansvar och krav, som vi fullt ut förstår och respekterar. Vi kör ett maraton och vi har bara passerat 5 kilometermärket, säger Konrad Kierklo, vd och medgrundare i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078