23948sdkhjf

Starkt kvartal för Björn Borg

”Aldrig tidigare har vi omsatt så mycket”.

Björn Borgs nettoomsättning ökade med 13,5 procent till 230,6 miljoner kronor (203,1) under tredje kvartalet, juli till september. Exklusive valutaeffekter ökade omsättningen med 11,5 procent Nettoomsättningen för egen e-handel och till e-handlare uppgick till 57,8 miljoner kronor (49,5), en ökning om 16,9 procent.

Rörelseresultatet försämrades dock och uppgick till 33,1 miljoner kronor (37,0). Resultatet påverkades av ökade kostnader som valutaeffekter, ökade rörliga kostnader kopplade till starkare försäljning och ökade personalkostnader.

Bruttovinstmarginalen uppgick till 52,5 procent (57,7).Resultat efter skatt uppgick till 27,0 MSEK (29,0).

I rapporten skriver bolaget ”aldrig tidigare har vi omsatt så mycket” och omsättningstillväxten finns i framförallt Nederländerna men även Sverige, Tyskland och England och Finland där omsättningen är tillbaka på samma nivå som i fjol efter tapp under andra kvartalet.

Trögare är utvecklingen i Belgien, Norge, Danmark och Finland. Ökningen sker inte minst i de egna butikerna och i Sverige ökade den jämförbara försäljningen i butik med 8 procent. Försäljningen i den egna e-handeln ökade med 32 procent under kvartalet.

I rapporten skriver bolaget att ökningen framförallt ligger inom sportklädessortimentet som hade en tillväxt om 29 procent under årets första nio månader.

"Framförallt är det vår sportkollektion som driver tillväxten, och jag kan konstatera att vår höstkollektion har fått ett fantastiskt mottagande av våra konsumenter”, skriver Henrik Bunge, vd i rapporten.

Men även underklädesförsäljningen fortsätter öka och hade en tillväxt om 5 procent under årets första tre kvartal medan skoförsäljningen inte har samma tillväxt. Underkläder utgjorde 55 procent av varumärkesförsäljningen.

Vid utgången av september uppgick antalet butiker till samma antal som vid utgången av motsvarande kvartal i fjol; 34 butiker varav 30 är egna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079