23948sdkhjf

Förlusttyngt MQ byter namn till Marqet

Samtliga 119 butiker ska göras om nästa år. Här kan du kika in i nya butiken.

Det krisande modebolaget byter skepnad. För ett år sedan inleddes arbetet med att se över MQ:s erbjudande. Först ut med nytt namn och koncept är butiken på Drottninggatan i Stockholm som har premiär i dag. Därefter är det Göteborgs tur med butiken på Fredsgatan, sedan Emporiabutiken i Malmö. Under nästa år ska hela butiksportföljen genomgå namn- och konceptbytet. Nästa år lanseras också den nya digitala plattformen Marqetstores.se.  

Bolaget gör om konceptet och innehållet i butikerna. Förutom dam- och herrmode tas nya produktgrupper och tjänster in, som skräddare och en yta för kunder att arbeta. Nya produkter som nämns är elmopeder, hörlurar och inredning.

MQ gör som Åhléns och upplåter viss butiksyta åt externa aktörer. Vilka dessa är har inte kommunicerats. Även tillfälliga varumärken plockas in och bolaget initierar ett samarbete med Myrorna där ett sortiment av secondhand-plagg tillhandahålls. Det kommer tillika finnas kläder att hyra.

-- Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, vd för det som numera heter Marqet.

Bolaget skriver att förändringarna inte påverkar de finansiella målen som MQ Holding tidigare har kommunicerat. 
Läs även Habits intervju med vd Ingvar Larsson här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109