23948sdkhjf

Gaps vd avgår

Modebolaget sänker vinstprognos för helåret.

Den amerikanska klädkedjan Gap sänker sin vinstprognos för det innevarande räkenskapsåret som pågår till och med januari 2020. Samtidigt meddelar Gap att bolagets vd Art Peck avgår.

Det framgår av ett pressmeddelande som släpptes efter USA-börsernas stängning på torsdagen.

Gap bedömer nu att den justerade vinsten per aktie för det innevarande räkenskapsåret kommer att uppgå till 1:70-1:75 dollar, vilket är en sänkning från tidigare guidning som var 2:05-2:15 dollar. Den ojusterade vinsten per aktie bedöms av bolaget landa på 1:38-1:47 dollar. Samtidigt meddelar Gap att den jämförbara försäljningen under räkenskapsårets tredje kvartal, augusti-oktober, sjönk med 4 procent jämfört med motsvarande period året innan.

"Detta var ett utmanande kvartal eftersom makroekonomiska effekter och långsammare butikstrafik ytterligare pressade resultaten som har hämmats av produktutmaningar och operativa utmaningar inom viktiga varumärken", säger Gaps finanschef Teri List-Stoll.

Motsvarande försäljningsutveckling under jämförelseperioden i fjol var en oförändrad försäljning. Gap förväntar sig att den justerade vinsten per aktie i det innevarande räkenskapsårets fjärde kvartal, november-januari, kommer att uppgå till 0:34-0:36 dollar, och att den ojusterade vinsten kommer att uppgå till 0:50-0:52 dollar per aktie.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125