23948sdkhjf

Utmärkelse till Carcel

Magasin du Nord fashion prize tilldelades i veckan den danska modeverksamheten Carcel grundat Veronica D´souza 2016 och lanserat 2017.

Tidigare vinnare av priset, som delats ut av stiftelsen Magasin du Nord sedan 2012, är bland andra Cecilie Bahnsen, Ann Sofie Madsen, Tonsure, Emilie Helmstedt och Mark Tan. Prisutdelningen ägde rum på Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn och förutom Carcel var Brøgger,Heliot Emil, Maja Brix och mfpen finalister.

Utmärkelsen inkluderar förutom äran även 300 000 danska kronor samt ett mentorprogram med experter från olika områden inom modebranschen.

– Det är en enorm fördel för den danska modebranschen att vi har möjlighet att hjälpa unga danska talanger och ge dem en plattform att leva ut sina drömmar. De nya talangerna är en viktig drivkraft för vår relevans i ett internationellt sammanhang - och vi måste fortsätta skydda det. Det är exakt därför priset är så viktigt, säger Nicolaj Reffstrup, jurymedlem och medgrundare av Ganni och styrelseledamot i Copenhagen Fashion Institute i en kommentar.

Carcel har specialiserat sig på att stickat och plagg i silke och tillverkningen av plaggen sker av kvinnliga interner.

I oktober öppnade modeföretaget butik på Oehlenschlægersgade 36 på Vesterbro i Köpenhamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094