23948sdkhjf

Amerikansk skjortkedja till Europa

Amerikansk modehandlare förbereder expansion i Europa.

Amerikanska modekedjan Untuckit öppnar två butiker i London som blir de första för kedjan utanför USA och Kanada och som enligt uppgifter är början på en större expansion globalt.

De första butikerna om knappt 150 kvadratmeter vardera öppnar i veckan, den 6 november, i Westfield och på 25 Long Acre i Covent Garden.

I samma veva öppnar modehandlaren, som började som e-handlare, med lokal e-handel för Storbritannien och öppnar ett e-handelslager i Manchester. 

Untuckit grundades av Chris Riccobono 2010 och sedan 2011 driver han företaget tillsammans med Aaron Sanandres som var med att starta första butiken för märket i New York 2015.

Sedan dess har det blivit långt över 70 butiker och de nya enheterna i London blir nummer 81 och 82. Även om varumärket är starkt förknippat med herrskjortor så spänner Untuckits produktsortiment i dag även över byxor och överdelar samt dammodeplagg.

Till retailessential säger grundaren att ”planen är att växa över hela Storbritannien och in i Europa” och medgrundaren förväntar sig snabb expansion med butiker i gallerior och citylägen och även lokal e-handel.

Till hjälp att expandera internationellt har grundarna rekryterat Mark Barett som närmast kommer från posten som ansvarig i Europa, Mellanöstern och Afrika hos Cushman & Wakefield.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063