23948sdkhjf

Avskalat hos Veja

Så ser franska skomärkets första egna butik ut.

Efter 15 år på marknaden har franska skoföretaget Veja öppnat första egna butiken; 80 kvadratmeter på 15 rue de Poitou i Marias i Paris.

Läs också: Care of Carl breddar skoutbudet

Ambitionen har varit att ta fram en butik som i inredning och utseende rimmar väl med modeföretagets hållbara och ekologiska profil.

Målsättningen har varit att reducera renovering och materialanvändning så mycket det går genom att använda återvunna material och grön el och samtidigt minimera användandet av färg samt artificiella dekorationer.

Inredningen och utformningen av butiken är framtagen i samarbete med arkitektbyrån Cigüe agency.

Franska Veja har sedan sedan 2005 verkat för att skapa mer miljövänliga skor av material från ekologiskt jordbruk, utan kemikalier och förorenade processer.

Varje steg i tillverkningen är noga genomtänkt och materialframtagende och produktion sker under rättvisa förhållanden i södra Brasilien. I våras lanserade skoföretaget ett nytt material – en skinnimitation baserat på restprodukter från majsproduktion.

Veja har försäljning via 1 500 återförsäljare världen över, blanda andra Arket, och försäljningen i USA och Storbritannien står i dag för omkring 40 procent av omsättningen.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094