23948sdkhjf

De satsar i Jönköping

Butiksprofiler tar Eksjökoncept till Atollen.

Efter att ha drivit dambutik på Södra Storgatan 10 i Eksjö i tio år, tyckte Ann Eklöf att det var dags att expandera. Armi Kuorikoski – Ann Eklöfs högra hand och som har varit anställd i butiken i flera år – gick nyligen in som delägare. Tillsammans öppnade de i slutet av oktober butik nummer två på 120 kvadratmeter i Atollen, i centrala Jönköping.

– Jag har tuffat på med en stabil utveckling i Eksjö, och många kunder strömmar till från Jönköping. Även om det är tuffa tider är det inget att vänta på. Ska vi växa är det nu det gäller. Så vi bestämde oss för att köra, säger Ann Eklöf.

Varumärkesmixen spänner över Cathrine Hammel, Just, House of Dagmar, Busnel och A part of the art. Framgångskonceptet bygger på bland annat event, service och styling.

– Vi jobbar mycket tätt med kunden för att upplevelsen ska bli härlig.

Detta tar duon med sig till Jönköping.

– Vi vill att butiken ska bli som ett kvinnoforum, att man ska vilja hänga hos oss, ta ett glas bubbel mellan fem och sju en fredag. Behöver man råd för en outfit är det här man kan få det, säger Ann Eklöf.

Armi Kuorikoski är förväntansfull.

– Jag ser fram emot att föra vår Eksjöanda vidare till en ny stad. Vårt koncept känns rätt i tiden och vi har en bra grund att jobba utifrån, säger hon.

Initialt finns båda på plats, dels för att sätta konceptet, dels för att hålla nere kostnaderna.

– Vi kommer att behöva rekrytera så småningom, men nu är det jätteviktigt att vi visar Jönköpingsborna vad de får. Kläder finns överallt, men det är hur man säljer dem som är den stora skillnaden, säger Ann Eklöf.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078