23948sdkhjf

Under Armour ringer in 2020 med ny svensk vd

Patrik Frisk efterträder Kevin Plank hos den amerikanska sportmodejätten.

Sportmodejätten Under Armour grundades 1996 av den amerikanska fotbollsspelaren Kevin Plank och omsatte förra året 5,2 miljarder amerikanska dollar.

Nu väljer Kevin Plank att lämna vd-posten och har utsett en svensk till sin efterträdare. Patrik Frisk, 56 år, tar över som vd den 1 januari 2020.

– Jag gick till Under Armour för att bli del av ett ikoniskt varumärke som visat på idrottens styrka och rätt hanterat har oändliga möjligheter. I dag är jag ännu mer övertygad om detta. De möjligheter som ligger framför oss är otroliga. Jag är hedrad över att leda det här fantastiska varumärket mot dess fulla potential, säger Patrik Frisk i ett offentligt uttalande.

Patrik Frisk har som COO rapporterat direkt till Kevin Plank. Det kommer han även att göra efter årsskiftet då Plank tar rollerna som bolagets exekutiva styrelseordförande och varumärkeschef.

Kevin Plank är säker på att Patrik Frisk, som rekryterades från skokedjan Aldo Group 2017, är rätt person att ta över vd-uppdraget och ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans ”för att göra Under Armour till världens bästa sportmärke”.

– Patrik har med sin branscherfarenhet, sitt raka ledarskap och som förkämpe för vårt varumärke och vår kultur bevisat att han är unikt positionerad för att smart kapitalisera på de möjligheter som ligger framför oss, kommenterar Kevin Plank.

Den amerikanska sportjätten öppnade så sent som i september sin första nordiska butik, i form av en yta på 205 kvadratmeter i Mall of Scandinavia i Solna. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093