23948sdkhjf

Spinnova och Fortum har en textilfiber ihop

Prototypplagg visades i veckan.

Energibolaget Fortum och den finska textilinnovationsföretaget Spinnova har tagit fram och visat de första prototypplaggen i vetehalm.

Plaggen är resultatet av ett gemansamt projekt som syftar till att använda vetehalm i produktionen av en mer hållbar textilfiber.

Plaggen, t-shirt, jacka och en skjorta, som visades på konferensen the Textile Exchange Sustainability Conference i Vancouver i veckan är vävda i en blandning av det nya materialet och ekologisk bomull.

– Vi är mycket glada över att presentera denna revolutionerande textil. I dag kasseras vetehalm eller till och med bränns i åkrarna. Eftersom det nu kan användas i många textila tillämpningar öppnar detta enorma möjligheter globalt. Detta samarbete är ett konkret steg mot Fortums strategi att bygga alternativ för betydande nya företag som förbättrar resurseffektiviteten och ger smarta lösningar för en renare värld. Vi skulle vilja bjuda in fler viktiga branschaktörer att gå med oss på den här resan, säger Heli Antila,vice president, biobaserade lösningar hos Fortum i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128