23948sdkhjf

Scorett utvecklar second hand-konceptet

Tar Reuse till fysisk butik.

När Scorett nyöppnar butiken på Drottninggatan i Stockholm i slutet av oktober lyfter skokedjan in andrahandskonceptet Reuse som får en egen yta också med box för inlämning av skor. Tidigare har kollektionen och konceptet funnits tillgängligt via webbutiken.

Reuse, som Habit tidigare skrivit omlanserades för cirka ett år och kollektionen består av second hand-skor som Scoretts skomakare putsat, impregnerat och vid behov lagat.

– Reuse är en succé. Vi har fått in många skor, sålt över förväntan och kunderna är mycket nöjda med sina köp, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig hos Scorettgruppen.  

Samtliga av skogruppens butikskoncept, Scorett, Håkanssons, Wallenbergs, Sneakers Corner och Scorett Outlet, har numera boxar för inlämning av skor. Hittills har kunderna lämnat in över 1 ton par skor.

Majoriteten av skorna går till materialbiståndsorganisationen Human Bridge och utvalda par rustats upp av gruppens skomakare för att säljas vidare. De par som har varit oanvändbara har gått till energiåtervinning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109