23948sdkhjf

Sandqvist lanserar nytt butiksuttryck på ny marknad

Efter butiker i Stockholm, Göteborg, Berlin och London väntar butik i Paris för det svenska väsk- och accessoarföretaget.

I förra veckan kunde Habit berätta att Sandqvist öppnar butik på Götgatsbacken på Södermalm i Stockholm i mitten av oktober.

Nu står det klart att väsk- och accessoarerföretaget även öppnar butik i Frankrike på 47 rue de Saintogne i Marais i Paris i höst.

Frankrike blir därmed fjärde landet där märket har egen butik efter Sverige,Tyskland och Storbritannien.

– Vårt första steg när det kommer till design är alltid att utforska grunden för hållbara möjligheter. Det är kärnan i allt vi gör och kompassen vi följer när det gäller våra produkter, processer och till sist våra butikers uppbyggnad. Vi vill att atmosfären i våra butiker ska kännas naturlig, organisk och välkomnande – något som vi kommer att ta med oss till vår nya butik i Paris. Vår ambition är att addera värde till den befintliga stilen och känslan i området och samtidigt applicera vår hållbara kärna för att skapa en unik upplevelse, säger Sebastian Westin, brand director för Sandqvist i en kommentar.

Butiken ligger i Marais och mittemot butiken för Isabel Marant och i samband med butiksöppningen avslöjar Sandqvist också ett sprillans nytt butikskonceptet framtaget i samarbete med arkitektbyrån Wingårdhs.

– Samarbetet med Sandqvist gör mig extra glad. Både för att det är ett svenskt kvalitetsmärke på uppgång, men också eller kanske framför allt för att de delar vår vision om tidlös och hållbar design, säger Gert Wingårdh, Wingårdhs grundare och vd i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Smyckesvarumärke satsar globalt – värvar från Toteme
Kappahl byter läge – satsar med större yta
Morris Stockholm ökar tvåsiffrigt: ”Ett kvitto på att besluten varit rätt”
Outdoorvarumärke går upp i storlek
Ägarförändringar i Nudie Jeans – lämnar bolaget
Trendbrott – pris viktigare än hållbarhet
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125