23948sdkhjf

Anrik vintagebutik till Stockholm

Broadway & Sons öppnar tillfällig butik i Stockholm i veckan.

Familjeföretaget Broadway & Sons som till vardags huserar på Korsgatan 7 i Göteborg öppnar tillfällig butik med adress Munkbron 5 i Gamla Stan i Stockholm i veckan den 19 oktober.

Butiken ska hålla öppet under två veckor fram till den 31 oktober och pop up-butikens innehåll ska spegla ursprungsbutikens med bland annat noga utvald second hand, militärt överskott och vintage från världens alla hörn och vintagedenim.

– Vi vet genom e-handeln och sociala medier att vi redan har många kunder i Stockholm, som också besöker oss när de är i Göteborg. Det är många som frågat om vi inte ska öppna butik också i Stockholm då många upplever att vårt utbud och det vi gör inte finns i där, säger Nathaniel Asseraf, ansvarig för inköp, webb och butik till Habit.

Broadway & Sons grundades av Nathaniels far David Asseraf 1982 och företaget drivs i dag, förutom av nämnda duo, även av Nathaniel Asserafs mor Christine som ansvarar för ekonomi och kundservice för webbutik samt  brodern Noam som sköter butik och webbutik.

Att öppna butik i huvudstaden är något man funderat på en tid men Nathaniel Asseraf säger samtidigt att butiken och utbudet är så förknippat med dem själva varför det skulle vara svårt att ha en permanent butik i Stockholm och behöva anställa personal.

– Då är det smidigare att göra så här och kunna öppna en tillfällig butik under ett par veckor för att möta kunden fysisk. Nu provar vi i Stockholm först och sedan är vi öppna för att ha tillfälliga butiker även på andra platser och i städer som Köpenhamn och Berlin, säger Nathaniel Asseraf.

80 procent av försäljningen går i dag utanför Sverige och Nathaniel Asseraf säger att webbutiken som öppnade för två år sedan och sociala medier, inte minst Instagramkonton för butiken och butiksinnehavarnas egna, lett till ett nära nog explosionsartat intresse för butiken och utbudet.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093