23948sdkhjf

Whyreds medgrundare får gå

Whyreds chefdesigner Roland Hjort lämnar  modemärket han var med att grunda 1999. Det framgår av designerns sociala medier som Di var först med att rapportera om.

”Namnet Whyred har sitt ursprung i min morfar X:ets konstnärskap. Med mig försvinner den kopplingen till företaget. Klädmärket som varit mitt liv i två decennier förlorar med mig rätten att använda mitt namn och mitt renommé.”

Det var i början av oktober som Whyred försattes i rekonstruktion då bolaget har skulder om drygt 30 miljoner kronor och också på kort tid  mer än halverat omsättningen. Innevarande år beräknas omsättningen landa på omkring 44 miljoner kronor.

I slutet av förra veckan kunde Breakit avslöja att den tidigare vd-n Claes Ströby, som lämnade vd-posten i mars i år, är under utredning. Enligt ledningen var han inte tillräckligt tydlig med hur läget och ekonomin såg ut i företaget i samband med att Gotoga klev in som nya ägare i slutet av november i fjol.

Enligt Bolagsverket består nu Whyreds ledning och styrelse av Gotogas vd Kerem Yazgan och PG Nilsson som ledamöter samt Whyreds varumärkeschef Marcus Hyltbring som suppleant. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063