23948sdkhjf

Här är den nya vågen av kreatörer

Britsh Fashion Council har listat 100 av världens mest innovativa, banbrytande och inspirerande unga kreatörer. Några Skandinaver når listan.

På listan New Wave:Creatives har Britsih Fashion Council ägnat sig att lyfta fram 100 inspirerande och banbrytande kreatörer från 20 länder som på ett eller annat vis arbetar inom den globala modeindustrin, några mer kända än andra, som influerar på olika arenor mest just nu enligt modebranschorgnisationen.

De listade verkar inom ett brett fält av kreativt skapande och är blad annat  artister, aktivister, hår- och makeupartister, stylister, författare, journalister och florister.

Hela gänget ska hyllas under The Fashion Awards 2019 den 2 december i Royal Albert Hall i London. Listan plockas fram för andra året och är frukten av att 2 500 personer inom modeindustrin plockat fram och nominerat namn.

På listan finns tre med anknytning till Skandinavien nämligen Stockholmsfödda Emilie Åström, som dock är uppvuxen i New York och numera Londonbaserad, som arbetar som casting director och har arbetat med modemagasin som bland annat POP, AnOther Man, Arena Homme + .

På listan finns också danska stylisten Alexandra Carl och norskfödda Madeleine Østlie som även hon arbetar som casting director.

Med på listan finns även bland andra modellen och artisten Michael Moon, omtalade duon Tony Liu och Lindsey Schuyler, som ligger bakom omtalade Diet Prada,som med 1,6 miljoner följare på Instagram genom vassa spaningar avslöjar inte minst en rad uppmärksammade fall av kopiering i lyxmodevärlden och som fått flera att haka på i samma ”vakthundsspår” som @esteelaundry.  Här är hela listan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063