23948sdkhjf

Rekordkvartal för Footway – nu väntar expansion

Verksamheten förbereds för försäljning till fler länder.

Footways försäljning under tredje kvartalet uppgick till  228,6 miljoner kronor (186,4) vilket var en ökning med 22,6 procent. Rörelseresultatet, EBIT,  9,7 miljoner kronor (4,7) under kvartalet vilket var en ökning med 106,4.

Tillväxttakten under kvartalet påverkades negativt av kapacitetsbrist i lagret vilket vilket fick till följd att 10,2 procent av lagerförda skomodeller inte kunnat erbjudas till försäljning, skriver bolaget  i rapporten. 

E-handlaren lockade 11,4 miljoner besökare (10,2) under kvartalet vilket man menar  genererat 150 000 nya kunder.

Nu förbereder e-handlaren försäljning till fler länder och expansion ska ske under de kommande sex månaderna. Bolaget skriver i delårsrapporten att arbete pågår med att "standardisera interna processer och förbereda för en internationell logistiklösning genom pågående upphandlingar". 

-Q3 har varit ett rekordkvartal vad det gäller lönsamheten, samtidigt som det har varit utmanande med logistiken. Genom datadrivna processer och automatisering har våra fasta kostnader blivit just fasta kostnader vilket skapar en otrolig potential framåt. Jag är tacksam över att få vara en del av Footway-teamet och ser fram emot att fortsätta bygga vår plattform tillsammans, säger Daniel Mühlbach, vd i en kommentar.

Hittills i år, januari till september har försäljningen ökat med 37,7 procent till  682,5 miljoner kronor (495,7).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08