23948sdkhjf

H&M majoritetsägare i Sellpy

Investerar stort i second hand-plattformen.

H&M är sedan tidigare delägare  i second hand-bolaget Sellpy, grundat 2014, men blir nu majoritetsägare via investeringsbolaget H&M Co:lab då man investerat  92 miljoner kronor i second hand-plattformen. 

Därtill investerar man ytterligare 40 miljoner kronor för att expandera bolaget internationellt och börjar med Tyskland som ny marknad. Redan 2015 gick H&M in i Sellpy och har tidigare investerat 50 miljoner kronor.

H&M också förbundit sig att, i två omgångar och inom ett par år, investera ytterligare 60 miljoner kronor i second hand-bolaget.

När samtliga investeringar är gjorda väntas H&M ha ett innehav om 74 procent. 

I och med H&Ms förvärv av Sellpy gör Propel Capital, investeringsbolaget kopplat till Sting som e-handelsbolaget varit del av sedan 2015, en exit.

Under fjolåret steg Sellpys omsättning med 36 procent till 117 miljoner kronor och i dag arbetar 500 anställda med e-handelsbolaget som grundats av trion Michael Arnör, Oskar Nielsen och Philip Gunnstam.

 Det är kul att få jobba ännu närmare H&M framöver och med deras stöd kommer vi investera i fortsatt tillväxt, fortsätta utveckla kundupplevelsen och även lansera Sellpy i Tyskland under nästa år, säger Michael Arnör, vd och medgrundare  på Sellpy.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094