23948sdkhjf

Med gemensam vision att förändra modebranschen

Klädmärket Residus och accessoarmärket Sandlund/Hossain har skapat kollektion i överblivet läder.

Klädmärket Residus och väsk-och accessoarmärket Sandlund/Hossain har tillverkat en accessoarkollektion, bestående av två väskmodeller och nyckelringar, kreerade av överblivet läder.

Minikollektionen lanseras nu på respektive märkes sajt samt via en pop up på NK Bags & Accessories i Stockholm från den 15:e oktober.

Lädret i väskorna är tillverkat av vegetabiliskt garvat och linningen av ekologisk bomull  växtbaserat infärgad av ett kvinnokollektiv i Bangladesh.

I ett pressmeddelande skriver företagen att samarbetet ”är sprunget ur en gemensam övertygelse om att små steg och stora idéer kan vända den negativa trenden av modeindustrins klimatpåverkan”.

Residus är grundat av Elin Mohlander som driver märket tillsammans med Evalena Jonsson och har sedan starten 2016 som grundidé att skapa plagg av resttyger. Första plaggen lanserades i april 2017.

Accessoarmärket Sandlund/Hossain, är grundat av Anders Sandlund och Tulin Hossain 2016, och är baserat i Härnösand och i Dhaka i Bangladesh. Märkets rötter finns i anrika kungliga hovleverantören Böle Garveri, där Anders Sandlund är fjärde generationens familjeföretagare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078