23948sdkhjf

Här öppnar H&M syateljé

Habit har vid ett flertal tillfällen skrivit om H&Ms koncept Take Care, som både innehåller klädvårdsprodukter och syateljéprojekt, och som tillkommit  för att hjälpa kunderna att förlänga livslängden på plagg.

Nu skriver Göteborg-Posten att H&M startar syateljé i butiken i Nordstan i Göteborg, tredje butiken i Sverige för konceptet, i samarbete med kvinnokooperativet Yalla Hjällbo. I butiken kan kunderna bland annat lägga upp byxor och få hjälp att laga favoritplagg.

– H&M har en vision av att bli 100 procent cirkulära. Och som en del i det arbetet gör vi det möjligt för kunderna att laga sina favoritplagg och lägga upp byxor. På vår hemsida har vi också tips och trix om att tvätta och sy i knappar, och så erbjuder vi produkter som tvättmedel för kallt vatten och en tvättpåse för plastprodukter som träningskläder, för att minska utsläppen av mikroplaster, säger Felicia Reutersvärd, hållbarhetschef för H&M Sverige till tidningen.

Kvinnokooperativet Yalla Hjällbo arbetar för att skapa en öppning på arbetsmarknaden för långtidsarbetslösa kvinnor och det nya uppdraget i H&Ms butik i Göteborg är det första stora för kvinnokooperativet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078