23948sdkhjf

MQ:s vd: ”Förändringsbehovet större än jag trodde”

Fjärde kvartalet blev ingen vändning för modekoncernen som fortsätter att tappa i försäljning både i Joy och MQs butiker. Därtill rasade resultatet ytterligare.

Modekoncernens nettoomsättningen uppgick till 406 miljoner kronor (445) under fjärde kvartalet, juni till augusti, en minskning med 8,8 procent. Koncernens försäljning i jämförbara butiker minskade under fjärde kvartalet med 7,8 procent.

Rörelseresultatet i kvartalet uppgick till -22 miljoner kronor (-8), vilket motsvarar en rörelsemarginal på -5,5 procent (-1,7).

Modekedjan MQs omsättning uppgick till 352 miljoner kronor (380) och rörelseresultatet landade på -9 miljoner kronor jämfört med 2 miljoner kronor för samma kvartal i fjol. Försäljningen i MQs jämförbara butiker minskade under fjärde kvartalet med 7,7 procent.

Joys nettoomsättning under fjärde kvartalet uppgick till 54 miljoner kronor(64) och rörelseresultatet -12 miljoner kronor (-10).

Joys försäljning i jämförbara butiker minskade under fjärde kvartalet med 8,2 procent. I rapporten skriver MQ att sortimentet på Joy består till en större andel av egna varumärken.

”Under mitt första år som vd på MQ har jag konstaterat att förändringsbehovet varit större än jag trodde. Utvecklingen av försäljning och lönsamhet i bolaget motsvarar inte förväntningarna vare sig på kvartalet eller på året. Redan föregående höst stod det klart att det krävdes en stor omställning och kraftiga förbättringsåtgärder för att vända bolagets utveckling”, skriver Ingvar Larsson, vd i rapporten.

Han skriver vidare att det varit ett ”händelserikt år där vi har en ny ledningsgrupp på plats, genomfört ett omfattande lönsamhetsstärkande program samt kommit långt i vårt arbete med MQs framtida varumärkesposition”.

Under kvartalet sju butiker för Joy stängts; Globen Stockholm, Partille, Burlöv, Borlänge, Umeå, Östersund och Mobila i Malmö. Koncernen har även stängt butiken för MQ i Kungälv.

Koncernen fortsätter även att stänga butiker för Joy, totalt har 11 stängts, och efter rapportperioden slut har kedjans butiker i Triangeln i Malmö, Forumgallerian i Uppsala och Stenungsund stängt och därtill har butiken för MQ i Sturegallerian i Stockholm stängts.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125