23948sdkhjf

Tyskland nästa för Care of Carl

E-modehandlaren fortsätter att expandera och har gått in på femte marknaden.

Care of Carl öppnade den 1 oktober landspecifik e-handelsportal för Tyskland. 

Modehandlaren har under en tid fått förfrågningar från potentiella tyska kunder varför etableringen föll sig naturlig för e-handlaren om sedan tidigare är verksam i Sverige, Norge, Danmark, Finland.

– Som vi ser det, har Care of Carl något unikt och nytt att erbjuda den tyska kunden. Med vårt svenska stil-arv och skandinaviska varumärkesportfölj, blandad med några av de mest intressanta internationella, italienska och brittiska varumärkena på marknaden, har vi skapat en plattform för män med ett gediget intresse för hög kvalité och en tidlös men fortfarande samtida stil, säger Henning Källqvist, vd och grundare i en kommentar.

Sajten har anpassats för att möta den tyska kundens krav och med hjälp av för den tyska marknaden välkända betalsätt, språk och ett dedikerat tyskspråkigt team ska den tyska kunden servas på bästa vis.

Care of carl grundades 2010 i Borås och säljer kläder från skandinaviska, italienska och brittiska premiumvarumärken till kunder i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland.

I november i fjol blev investeringsbolaget Litorina majoritetsägare i bolaget då man förvärvade 70 procent av Care of Carl medan grundaren kvarstår som ägare av de resterande 30 procenten.

Det senaste räkenskapsåret, 2017/2018, uppgick omsättningen till 207 miljoner kronor mot 175 miljoner kronor året dessförinnan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bric-a-brac öppnar citybutik i norr
Hööks breddar popup med outdoor
DEBATT: Agera nu för att skydda varumärket i den virtuella världen
Odd Molly bantar – ”Vill hitta vårt unika dna”
Här öppnar Gina Tricot outletbutik
Selected Brands får distributionen för Reebok: ”Vi är superstolta”
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125