23948sdkhjf

Hållbarhetsaktör öppnar i Mood

Tar steget från The Lobby och ska lyfta second hand, cirkulär design och “slow fashion” på egen yta.

Konceptet #InspoSTHLM har tidigare huserat i The Lobby på Regeringsgatan under perioden februari till juli i år men tar nu steget till egen yta i handelsplatsen Mood Stockholm snett över gatan. Butiksytan omfattar 450 kvadratmeter och ligger mellan  Posh Living och Svenssons i Lammhult på plan 3.

Bakom butikskonceptet för hållbart mode och design står Annette Lind-Adamsson och Anna Takahashi.

– Vi vill lyfta second hand, cirkulärt och “slow fashion”, men vi konkurrerar inte med “fast fashion”. Vi kompletterar genom att synliggöra helheten och mixen av hållbart nyproducerade kläder tillsammans med second hand. Vår verksamhet ger kunden ett nytt erbjudande helt enkelt. Dessutom är vi inte bara en butik där saker hänger på rad. Man måste inte shoppa; man kan slå sig ner för en kaffe och hänga i den härliga atmosfären. Vi är övertygade om att detta butikskoncept tillhör framtidens handel, säger Anette Lind-Adamsson, i en kommentar.

Konceptet bygger på att duon  samarbetar med flera olika organisationer och lyfter in  insamlade produkter i en kurerad butiksmiljö tillsammans med varumärken som erbjuder hållbar nyproduktion.

– Det känns väldigt inspirerande att bevisa kraften med innovationsmöjligheterna hos The Lobby. Syftet med The Lobby har varit att skapa insikter kring framtidens handel med målet att ta den kunskapen vidare ut i verkligheten. Med #InspoSTHLM har vi det första konkreta exemplet på hur vi på kort tid tillsammans har skapat möjligheten att gå från idé till en etablerad verksamhet, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på The Lobby.

Annelie Gullström är en av talarna i det digra programmet under Retaildagen som äger rum den 3 oktober på Epicenter i centrala Stockholm. 

Dagen är ett samarbetsarrangemang mellan tidningarna Dagens Handel, Habit, Transport Logistik Idag och Fri-Köpenskap och har kundupplevelse som tema. Här kan du säkra en plats.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175