23948sdkhjf

Zalando pilottestar återanvändbara fraktväskor

Zalando pilottestar återanvändbara förpackningar för leveranser i Norden.

De återanvändbara fraktväskor skickas från Zalandos nordiska logistikcenter i Brunna.

Pilottestet ska pågå under fyra veckor och nå 10 000 kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. När väskan nått kund med innehåll måste väskan skickas även om kunden inte vill returnera någon vara och det görs genom att väskan viks ihop och läggs i en vanlig postlåda med returetikett fäst på.

De återanvändbara fraktväskorna skickas från och till Zalandos nordiska logistikcenter i Brunna.

Därmed hanteras två miljöproblem samtidigt; både koldioxidutsläpp och avfall och Zalando räknar med en koldioxidminskning med upp till 80 procent.

I pilotprojektet testas hur återanvändbar förpackning kan integreras i befintliga logistikprocesser och i testet används en fraktväska från det finska startup-bolaget RePack.

– Hela e-handelsbranschen behöver engagera sig för att konceptet med återanvändbar förpackning ska kunna göras skalbar. Det krävs standardiserade processer och centraliserade leveransalternativ för återanvändbar förpackning. Ett enhetligt system där kunder kan återlämna större förpackningar, till exempel till stormarknaden, skulle göra processen enklare, säger David Hejgaard, kommersiell chef för Zalando i Norden.

I testet ingår en fraktväska från det finska startup-bolaget RePack och fraktpåsarna är gjorda av 80 procent konsumentåtervunnet material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127