23948sdkhjf

H&M vill ha hyresavdrag för returnerade varor

H&M har ökat trycket på sina hyresvärdar i Storbritannien genom att inte bara kräva omsättningsbaserade hyror utan även hyresavdrag för returnerade varor. Det skriver brittiska The Times med hänvisning till branschkällor. Enligt källorna har H&M och dess hyresvärdar hamnat på kollisionskurs eftersom klädbolaget vill utöka sina hyresvillkor med möjligheten till hyresavdrag då varor returneras i butikerna, både varor som köpts i butik och som inhandlats online.

Omsättningsbaserade hyror är relativt nytt på den brittiska hyresmarknaden. Att H&M dessutom vill att varureturer dras av från den omsättning som ligger till grund för hyran är ett hittills oprövat kort.

"Precis som alla andra detaljhandlare jobbar vi med våra hyresvärdar för att få till villkor som möjliggör att vi kan driva en framgångsrik butiksportfölj. Vi diskuterar inte detaljerna i individuella kontrakt eftersom det är information som bedöms vara kommersiellt känslig", uppger en talesperson på H&M för The Times.

Huruvida H&M diskuterar liknande villkor med hyresvärdar på andra marknader framgår inte. H&M-gruppen har drygt 300 H&M-butiker i Storbritannien samt butiker för gruppens övriga varumärken så som COS, &Other Stories och Arket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062