23948sdkhjf

Späckat schema på Habit Modebranschens Dag

På torsdagsmorgonen drog så Habit Modebranschens Dag i gång i Borås.

Elva talare och nästan 200 gäster. Årets Habit Modebranschens Dag har dragit igång med ett starkt startfält av kompetenta talare och nyfikna åhörare från alla delar av branschen.

Först ut på scenen i Fashion Textile Center i Borås denna gråtonade höstdag var Annika Telléus, grundare av Utvecklingsverkstan som talade under rubriken Från Hollywood till Beijing. Hon levererade tänkvärda tips för både yrkesliv och privatliv om att lyssna på rätt sätt, ställa följdfrågor, inte klustra ihop människor och alltid utgå från att andra har en annan verklighetsbild än man själv.

Dagens första gapskratt brakade loss när Annika Telléus bad publiken föreställa sig ett typiskt europeisk inrett vardagsrum uppdukat för fredagsmys – och sedan visade en bild på hur en koreansk fokusgrupp visualiserade bilden; en svulstig, övermöblerad hittepå-rokoko-stil.

Josephine Ahlengren från Lectra tog därefter ned publiken på fabriksgolvet genom att tala om nya affärssystem som kan pressa ledtiderna för on-demand-tillverkning av tre kundspecifika skjortor från 2 timmar och 45 minuter till 12 minuter. System som senaste året implementerats av ett 20-tal företag i Europa och spås spara allt från tygåtgång till personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078