23948sdkhjf

Ska hyra ut mode från Åhléns, MQ och Ellos

Something Borrowed vill testa onlinekonceptet i ett större sammanhang.

Sedan 2016 har Madlén Fondén och Daniella Letica Fransson via sajten Something Borrowed hyrt ut mode från varumärken som bland andra Storm & Marie, Part Two, Hope, Filippa K, InWear, Rhumaa och Maska.

Nu växlar duon upp och inleder samarbete med Åhléns, MQ och Ellos.

- Genom dessa samarbeten testar vi olika upplägg av uthyrningsmodellen. Vi väljer att arbeta med större aktörer som kan skapa förändring i stor skala i branschen. Målet är att alla parter ska tjäna på att producera bättre plagg som håller längre och fungerar i en ny affärsmodell. Samarbetet med större aktörer är ett steg i att hitta incitament för bolag som har stor påverkan på hela kedjan, från design, produktion till slutkund, säger Madlén Fondén, medgrundare av Something Borrowed i en kommentar.

Uthyrningen sker via abonnemang och kunden prenumererar på klädpaket varje månad med plagg som valts på egen hand eller stylade av sajtens stylist.

- Vi ser fram emot att ge kunderna möjlighet att bära våra plagg utan köpa dem själva och på så sätt förlänga livscykeln på plaggen, säger Cecilia Mortimer Meurling, försäljningschef på Åhléns.

Varumärken som ingår i samarbetet mellan Something Borrowed och Åhléns är Carin Wester och Wera.

Förutom att inleda samarbete med nya aktörer ska uthyrningssajten växla upp genom att anställa inom inköp, marknad, lager samt affärsutveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11