23948sdkhjf

Mer mode och smycken hos Illums Bolighus

Danska varuhuskedjan öppnar tredje butiken i Stockholm och fjärde i Sverige i höst.

I månadsskiftet oktober och november öppnar Illums Bolighus butik om 1 326 kvadratmeter i Täby Centrum.

Butiken öppnar på en yta som tidigare tillhörde  Åhléns, som i sin tur nyinvigt varuhuset i nytt mindre format, på övre plan i köpcentrumet.

Enheten blir den tredje i Stockholm för den danska varuhuskedjan efter butikerna på Klarabergsgatan i Stockholms city samt i köpcentrumet Mall of Scandinavia i Solna som öppnade 2015.

I oktober krymper samtidigt Illums Bolighus butiksytan i Mall of Scandinavia och stänger butikens övre plan för att fokusera butiksytan till att omfatta ett våningsplan.

– Vi är nöjda med utvecklingen i Sverige och det är också därför vi väljer att öppna ytterligare en butik i Täby centrum. Men vi arbetar hela tiden med att optimera butiksytorna och se över sortimentet. I Sverige går mode och smycken väldigt bra och vi tittar på hur vi ska utveckla de sortimenten ytterligare, säger Katrine Mantorp, Sverigechef för Illums Bolighus till Habits systertidning Dagens Handel.

Förutom de snart tre butikerna i Stockholm finns sedan 2012 en butik i Emporia i Malmö.

Några fler butiker för Sverige är enligt Katrine Mantorp inte planerade.

– Vi har expanderat mycket under den senaste tiden i Norge men också på hemmaplan i Danmark och vi har för tillfället inga ytterligare planer för Sverige, säger Katrine Mantorp.

Illums Bolighus öppnade första butiken i Sverige i Sverigehuset, där Uniqlo i dag huserar, på Hamngatan i Stockholm 2010.

2017 flyttades citybutiken till Systembolagets tidigare lokaler på Klarabergsgatan.

Bolaget Illums Sveriges omsättning för 2018 uppgick till drygt 83 miljoner och bolaget gjorde ett resultat på sista raden om 2,8 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078