23948sdkhjf

Reschia i konkurs

Bolaget bakom skovarumärket är försatt i konkurs. ”Vi hoppas hitta investerare som kan ta över varumärket och driva verksamheten vidare”, säger konkursförvaltaren till Habit.

Bolaget bakom skovarumärket Reschia, Reschia Form, försattes den 26 augusti i konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Konkursen skedde på egen begäran då bolaget, enligt konkursansökan, ”inte kan betala sina skulder vartefter att de förfaller till betalning. Denna oförmåga är inte endast tillfällig, varför bolaget är på obestånd”.

Bolaget har inga anställda varför någon lönegaranti inte  faller ut.

Till konkursförvaltare har advokat Emma Berglund Uväng vid Hamilton Advokatbyrå KB utsetts.

Till Habit säger hon att konkursen följer på en påtänkt rekonstruktion av bolaget som skulle ha påbörjats under sommaren men som av olika anledningar  dock aldrig beviljades.

Förhoppningen nu är att man ska finna en köpare till varumärket och inkråmet i företaget.

– Vi hoppas hitta investerare som kan ta över varumärket och driva verksamheten vidare. Under tiden driver vi verksamheten och webbutiken vidare, säger Emma Berglund Uväng, konkursförvaltare till Habit.

Någon uttalad tidshorisont för att hitta en köpare har inte konkursförvaltaren, men hoppas att det ändå ska ske skyndsamt.

På måndagen ägde en ”mystery flash sale” rum vid modeföretagets kontor i Stockholm men konkursförvaltaren Emma Berglund Uväng vill inte kalla det konkursutförsäljning utan menar att bolaget behöver ha ett visst lager kvar och för att det också ska bli möjligt att hitta en köpare och investerare till verksamheten.

Skomärket Reschia är grundat av Andrea Reschia 2012 och det bolag som nu försatts i konkurs är registrerat i december 2016.

I senaste årsredovisningen, registrerad hos Bolagsverket 12 november i fjol, framgår att  "vid bildandet förvärvades varumärke och tillgångar av nuvarande ägare 2017-02-21 och verksamheten startade under våren 2017. Bolaget designar, låter tillverka och säljer damskor av hög design och kvalitet".

Bolaget omsatte under det förlängda räkenskapsåret 2017/2018 1,3 miljoner kronor och gjorde en förlust om drygt 700 000 kronor. Under perioden gjordes ett aktieägartillskott om 1,2 miljoner kronor.

När Habit når grundaren Andrea Reschia så hänvisar hon till konkursförvaltaren men säger samtidigt till Habit att hon hoppas på en fortsättning för varumärket med hjälp av en stark partner som också förstår förutsättningarna för att driva och utveckla ett skomärke.

Hon säger att varumärket är starkt och står för bra produkter av god kvalitet till ett bra pris och som också har en lojal fanskara. Även producenterna i Argentina och Portugal har ställt sig positiva och hoppas på en fortsättning för varumärket, enligt Andrea Reschia.

Sedan i slutet av förra årets driver Andrea Reschia företaget tillsammans med Malin Strihagen och Andrea Reschia säger till Habit att duon hoppas på en framtid för skomärket de båda har stora intressen i och att konkursförvaltaren ska finna en lösning.

Reschia har egen försäljning via webbutik men har även sålt skor via återförsäljare som Aplace, Åhléns och NK.

Datum för edgångssammanträde är satt till 15 oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.125