23948sdkhjf

Rodebjer får ny vd i höst

Lämnar Acne Studios för Rodebjer.

Modeföretaget Rodebjer har en ny vd i Marie Nordin som tillträder 1 oktober.

Hon går även in som delägare i modebolaget och efterträder Mia Hemmingson som verkat på vd-posten sedan sommaren 2016 och som då tog över posten efter grundaren Carin Rodebjer.

Marie Nordin kommer närmast från Acne Studios där hon arbetat som retailchef under de senaste tolv åren och varit med om att etablera varumärket globalt i och med öppnandet av 60 butiker. Hon ska också enligt Di och Di Weekend också haft ansvaret för all försäljning i butik. Hon har även ett förflutet från norska modekoncernen Varner.

Resan med Acne har varit fantastisk. Att få ha varit med och driva vår expansion internationellt har varit väldigt roligt och lärorikt. När jag har funderat över nästa steg för mig ville jag hitta en lika unik möjlighet. Av de svenska varumärkena var Rodebjer det enda jag kunde tänka mig att kliva på i en ny roll. Carin Rodebjer är en otroligt inspirerande, intelligent och driven designer och det är verkligen ett varumärke som har potential att lyckas stort på nya marknader, säger Marie Nordin till Di Weekend.

Den avgående vd:n Mia Hemmingson ska enligt styrelseordförande och delägare Michael Storåkers ha ”professionaliserat hela verksamheten” något som också ska ha lett till att modebolaget ökat omsättningen för helåret 2018/2019 med 24 procent jämfört med föregående år till en omsättningen om 116,2 miljoner kronor och ett resultat om 3,2 miljoner kronor.

När Mia tog över vd-skapet från Carin Rodebjer själv definierade vi en treårsresa som tog slut i våras. Mia Hemmingson överträffade verkligen våra förväntningar, hon professionaliserade hela verksamheten, fördubblade omsättningen och vi ligger i kraftig tillväxt. Men hon kände att de kommande tre åren kommer att se annorlunda ut och hon ville gå vidare, säger Michael Storåkers till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062