23948sdkhjf

Generationsskifte hos Hestra

Fjärde generationen tar över ledningen i handskföretaget.

Anton Magnusson har klivit på som vd för koncernmoderbolaget Hestra-Handsken och dotterbolaget Martin Magnusson & Co.

Han efterträder Svante Magnusson. Samtidigt har Charlotte Carlsson utsetts till vice vd för de båda bolagen.

Anton Magnusson tillhör fjärde generationen inom familjeföretaget och tillträdde den 12 augusti. Tidigare vd Svante Magnusson lämnar dock inte familjeföretaget utan ska även fortsatt vara aktiv i företaget i rollen som produktchef för affärsområde dress och som ledamot i styrelsen för Hestra-Handsken.

Claes Magnusson är också kvar  i sin position som produktchef för affärsområde sport och som ledamot i styrelsen.

Anton Magnusson har arbetat inom familjeföretaget sedan 2013 och varit ansvarig för företagets produktionsenheter ute i världen, senast som vd för företagets produktionsbolag i Ungern och han har därtill startat upp en helt ny fabrik i Vietnam.

- Jag ser med spänning och ödmjukhet på den stundande utmaningen. Är en ärofylld uppgift att gå in som VD i vårt familjeföretag och få förtroendet att driva detta vidare. Finns mycket historia, fantastiska medarbetare och en god anda inom företaget som jag verkligen vill ta tillvara på och föra vidare. Ska bli spännande att även jobba mer mot marknadssidan och företaget i helhet då jag tidigare varit fokuserad på att driva upp våra egna fabriker, säger Anton Magnusson i en kommentar.

Familjeföretaget Hestra-Handsken / Martin Magnusson & Co grundades i småländska Hestra 1936 där design och utveckling alltjämt sker medan tillverkning finns i egna fabriker i Ungern, Vietnam och Kina. Bolaget är verksamt i över 30 länder med dotterbolag i USA, Tyskland, Ungern, Norge samt Vietnam.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078