23948sdkhjf

Så kan ett framtidslöfte se ut

Trio nominerade till Nordiska Kompaniets Framtidslöfte.

Designern Marine Serre, svenska accessoardesignern Susan Szatmáry och den svenska designern och kostymören Selam Fessahaye är nominerade till  Nordiska Kompaniets Framtidslöfte 2019.

Tidigare pristagare i kategorin är Vetements, Totême och All Blues.

Utmärkelsen är en av priserna som delas ut under NK Galan den 26 augusti. Tidigare i somras tilldelades modedesignern Diane von Furstenberg Nordiska Kompaniets Hederspris under en prisceremoni på NK.

Juryns motiveringar till Nordiska Kompaniets Framtidslöfte lyder:

Marine Serre
På bara ett par år har Marine Serre blivit en av modevärldens mest lovande formgivare. Hennes examenskollektion från belgiska La Cambre såldes internationellt och hon har redan belönats med det prestigefyllda LVMH-priset. I sin design förenar hon traditionell couture med sportswear och ny teknik och det är tydligt att hon är mer bekväm med att leda utvecklingen än att bara följa den.

Susan Szatmáry
Det är detaljerna som gör helheten. Accessoarer är ofta personliga och har lång livslängd. Susan Szatmárys väskor och smycken har redan uppmärksammats internationellt, inte minst av Vogue. Med gedigen erfarenhet från Alexander McQueen, Paco Rabanne och & Other Stories formger hon nu under eget namn. Stramt och elegant, men samtidigt varmt och med ett visst mått av humor, har detta svenska lyxmärke redan blivit en viktig aktör att räkna med.

 Selam Fessahaye
Genom djärv formgivning och uppmärksammade modevisningar, och med inspiration hämtad från olika delar av världen, har Selam Fessahaye breddat bilden av svenskt mode. Hon är en viktig förebild och tongivande röst i framtidens Sverige. Seinabo Sey, Amanda Winberg, Sabina Ddumba och kronprinsessan Victoria har alla synts i hennes vackra och färgstarka kreationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11