23948sdkhjf

Vårtrender från CIFF och Revolver

Krispig nystruken bomullspoplin, tvättat linne, bäckebölja, nappa, kökshandduksrutor, blåvita ränder och voluminösa former ryms i dam- och herrmodet SS 20.

Efter flera säsonger av hysterisk mönstermix på damsidan ges enfärgade plagg större utrymme, ofta i vitt, ecru, sandfärger, kola, konjak och köttiga beigerosa toner som kontrasteras mot neonrosa, surgult eller ljusblått.

Färgkombinationerna i sig, som lime/kamel, eller terracotta/knallrosa ger ett nyhetsvärde som räcker långt. Utöver rutor och ränder, som leder mönsterligan, sticker prints med handtecknad, nästan klottig känsla till här och där.

Klänningarna och kjolarna är vad- eller ankellånga, byxbenen rakvida och blusarna puffiga med volanger runt ärmhål och vida fårbogsärmar – en påklädd silhuett som också syntes på tongivande influencers, matchat med flerfärgade grovsulade sneakers eller cowboystövletter.

Och ska vi lita på influencereliten är en oversized kavaj, i rutigt eller pastellfärg, kombinerad med cykelbyxor eller ovanför-knäet-avklippta jeans eller kostymbyxor, uniformen för dagen.

Kollektionerna bjöd också på ovanligt många kappor, ofta i storrutigt, lantliga 70-talsklänningar med ok och (fortfarande) en uppsjö av plisserade kjolar. Brodyr, volanger, lagda veck och dragskoband går som en röd tråd genom de flesta kollektioner.

I kampen om titeln säsongens nyckelplagg på herrsidan slåss den kortärmade, lite kortare bowlingskjortan som bärs utanpå med kragtröjor i 50-talsstil, rakbenta hybrider av jeans och chinos och skjortjackor – ofodrade, vändbara, med knappar och lågt sittande utanpåfickor eller med blixtlås.

Beiga gubbrockar, trenchcoatinspirerade rockar och supertunna anoraks – ju kortare desto hetare  sätter också prägel på säsongen liksom stickat i linne och (japp, de är tillbaka) byxor och shorts i arméstil med benfickor, som nu presenteras även hos riktigt trendiga varumärken. Cirkeln är sluten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078