23948sdkhjf

Hon lämnar Jil Sander för Maska

Tar rollen som kreativ chef. Habit har pratat med henne.

Sedan i maj arbetar Esmeralda Vidfar som designer och kreativ chef på heltid hos Göteborgsbaserade Maska.

Läs också: Maska med butik

Esmeralda Vidfar har de senaste åtta åren arbetat i Italien, där hon också utbildade sig till designer.

Innan hon kom till Maska arbetade hon för Onward Luxury Group med varumärket Jil Sander Navy, senast med varumärkets nya linje Jil Sander+ vilken hon ansvarade för och som lanserades i april.

Vad fick dig att komma tillbaka till Sverige och din hemstad Göteborg?

– Det var dags för mig att ta ett beslut; antingen att bygga mitt liv till hundra procent i Italien eller komma tillbaka. Då kände jag att det var läge att bryta. Sverige är ju hemma, säger Esmeralda Vidfar till Habit.

Esmeralda Vidfar träffade av en slump Maskagrundaren, Maria Svensson, när hon besökte varumärkets butik i Göteborg i julas.

– Tanken var att jag skulle hem och reka. Maria berättade att hon letade efter en designer, så det var en bra tajming. Det känns jättebra. Jag delar Marias syn på kvalitet och hållbarhet.

Esmeralda Vidfar har redan satt avtryck hos Maska med SS20-kollektionen som hon och Maria Svensson i dagarna har visat på Revolver i Köpenhamn.

– Vi har kompletterar det skelett av det vävda som blusar, klänningar och byxor som redan finns och lagt till jackor så att vi kan erbjuda en full ’range’. Vi har bara börjat, säger Esmeralda Vidfar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.079