23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit

Här är delar av innehållet i senaste numret.

Mässorna är i full gång och orderpennorna är vässade. Habit hjälper dig på vägen. I detta nummer tecknar vi sex stilsäkra damtrender och visar det senaste från Londons herrmodevecka, både från etablerade designer och unga talanger. Habits Christina Bild har även kokat ned de hetaste trenderna hösten och vintern 20/21.

JC är ett sorgligt kapitel i svensk modebranschs historia. Ett bolag som på några år föll från toppen till botten. Men det är inte JC som står i fokus här, utan de fem entreprenörerna som för tre år sedan bröt sig ur den sargade kedjan för att starta Jeansbolaget. Kedjan som har seglat upp som nummer ett efter JC-kraschen. Habit har träffat grundarna.

Möt också Susan Szatmáry, designern som lämnade en spikrak karriär inom modevärldens toppskikt för att starta ett eget varumärke i lyxsegmentet.

Det finns inget absolut svar om rätt väg framåt. Är måhända marknadsplatserna framtiden för modeleverantörerna? Habit uppmärksammar en växande försäljningskanal vars affärsmodell rundar inköpen och lämnar hela risken till varumärkena. Frågan är till vilket pris. Habit har även träffat Anna-Carina Helander, som står bakom lyxplattformen Seezona.

Många noterade modebolag för en ogynnsam tillvaro på börsen. Osäkra utsikter har fått investerare att fly många av börsens klädaktier. Habit har synat nedgången och den avstyckning och utförsäljning som pågår hos några av bolagen.

Läs även om algoritmerna som ritar framtidens mode och om modebranschen som backar i Sveriges stadskärnor. Men handlarna är segervissa. Habit har gjort nedslag i Helsingborg, Sundsvall och Kristianstad. 

Välkommen till ett nytt och matigt nummer av Habit!
Kajsa Åström, tf chefredaktör

Saknar du prenumeration? Klicka här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.187