23948sdkhjf

Ännu en modekedja i konkurs

I juli försattes bolagen bakom Spirit Stores och Marty i konkurs och på lördag stänger butikerna.

Den 10 och 12 juli försattes bolagen bakom butikskoncepten Marty och Spirit Stores i Skåne i konkurs, något som Sydsvenskan var först med att berätta.

Totalt handlar det om tre bolag som försatts i konkurs; Modeinvest i Skåne, INS Butikerna på Näset och Spirit Stores. För ägarna är det också ytterligare ett dråpslag på kort tid då Camilla Malmströms försattes i konkurs i maj.

Sedan konkursen har en av butikerna, på Väla, hunnit stänga och på lördag stänger de sex kvarvarande butikerna efter konkursutförsäljning. 

Butikerna finns i Malmö, Höllviken, Ödåkra, Löddeköpinge och Lund.

 - Butikerna stänger definitivt på lördag då det inte finns någon som har varit intresserad av att ta över verksamheten. Jag kan tänka mig att det kan vara så att någon är intresserad av att ta över något av hyreskontrakten. Vissa av lägena är bra och om det finns möjlighet att ta över lokalerna till en vettig peng så kan jag tänka mig att intresse finns, säger konkursförvaltare Jan Gruvstad, Maqs Advokatbyrå till Habit. 

Jan Gruvstad har ännu ingen uppfattningen om hur stora skulderna är men säger till Habit att det framförallt handlar om väldigt stora hyresskulder.

Bouppteckningen väntas bli klar inom två veckor och i slutet av augusti och i början av september äger edgångssammanträden för de tre bolagen rum. Drygt 50 medarbetare berörs av konkursen i de tre bolagen och de anställda omfattas nu av den statliga lönegarantin. 

- Du vet precis som jag att läget är mycket kärvt i modebranschen och det talas väldigt mycket om tuff konkurrens från den digitala handeln. Men även e-handel har det tufft så det är inte hela sanningen. Jag tror att väldigt mycket handlar om höga hyror, för stora lokaler sett till omsättning och lägen, i bland annat gallerior, som inte har haft den trafik som behövs. När det gäller Marty så tycker jag att sortimentet och urvalet har varit väldigt bra och ändå har det inte fungerat. I rätt läge och med rätt produkter så tror jag ändå att det går att få snurr på businessen och fortfarande tjäna pengar även i modebranschen men det är tufft, säger Jan Gruvstad till Habit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078