23948sdkhjf

Bianca premiärvisar Gina Tricots denimkollektion

Tillsammans med tv-stjärnan, entreprenören och influencern Bianca Ingrosso släpper Gina Tricot en kollektion med denimfokus.

Vi är superstolta över att kunna fortsätta samarbeta med en så stor profil som Bianca som ger sånt genomslag och samtidigt kunna lyfta våra jeans som i dagsläget är gjorda av 100 procent mer hållbar bomull!”, säger Karin Westas, Communication & Concept Director på Gina Tricot.  

Den 1 augusti, visade Bianca upp säsongens fem key-styles som passar för alla tillfällen. De klassiska tighta Molly-jeansen och Dagny mom jeans som är en av nyheterna hos Gina Tricot.

Enligt modekedjan är all denim i sortiment tillverkat av 100 procent mer hållbar bomull, både Organic Cotton och BCI (Better Cotton Initiative). 

Sanna Franklin förtydligar till Habit att ”som Gina Tricot ser det så är ingen bomull helt hållbar, därav uttrycket, ”100 procent mer hållbar bomull”. Vi menar är att det inte är konventionell bomull, utan av better cotton initative (Bci). Gina Tricots hållbarhetsresa mot ständiga förbättringar och mer hållbara processer blir extra väsentlig då denimproduktion är en av de textilprocesser som kräver mest vattenåtgång”.

Kollektionen släpps i två omgångar och finns nu både i butik och online.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08