23948sdkhjf

YMR Track Club tar plats på NK Sport

Den förre friidrottsstjärnan ska ta sitt sportklädmärke till nästa nivå.

Den tidigare olympiske längdhopparen Peter Häggström Lindecrantz lanserade för två år sedan sportklädmärket YMR Track Club. Nu ska han ta företaget, som från början var en hyllning till moderklubben IK Ymer, till nästa nivå. I september börjar de retrodoftande sportkläderna att säljas på NK:s varuhus i Stockholm. 

Den huvudsakliga försäljningen har hittills skett via nätet och på event som till exempel Göteborgsvarvet, men nu tar alltså YMR Track Club klivit in i de fysiska butikerna. Sedan i maj finns klädmärket representerat i Cuylas butiker i Barcelona och Madrid och i september är YMR Track Club ett av de sport- och fritidsvarumärken som tar plats på den nya avdelningen NK Sportn, satsningen som av Marc Nylander beskrivits som en premiumdestination för sportprodukter.

”YMR Track Club på NK är stort. Den nya avdelningen som öppnar i september kommer att bli kanske Europas häftigaste butiksupplevelse. Här passar YMR Track Club in och förtroendet vi får är ett kvitto på att vi gör något unikt”, skriver Peter Häggström Lindecrantz på företagets hemsida.

Ett tydligt hållbarhetstänk är en viktig del av konceptet. Mycket av produktionen sker, enligt Häggström Lindecrantz, lokalt i Sjuhäradsbygden. Återvunnen polyester från PET-flaskor ingår i produktionen av kläderna. 

– Den stora inspirationen kommer från livsmedelsindustrin. Där finns det många goda exempel på varumärken som har lyckats med lokal produktion och de har också fått kunden att förstå att det finns ett värde i hållbarhet och närproducerat. Kunderna tycker att det är okej att betala lite extra för lokal och hållbar produktion, säger Häggström Lindecrantz till Breakit.

Enligt Breakit var omsättningen för det räkenskapsår som slutade i augusti 2018 en miljon kronor med ett minusresultat på cirka en halv miljon. I år är planen att omsättningen ska dubblas. 

– Nu vill vi ta in externt kapital för att kunna växla upp och ta YMT Track Club till nästa nivå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094