23948sdkhjf

Modehandeln återhämtade sig

Stilindex från Svensk Handel Stil visar att den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 2,1 procent i juni jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen ökade med 1,5 procent under månaden.

Totalt under året har klädförsäljningen gått ner med -2,1 procent och skoförsäljningen minskat med -2,6 procent.

– Efter maj månads svaga siffror är det inte oväntat att modehandelns försäljning ökade i juni. En normal svensk sommarmånad och svaga jämförelsesiffror gjorde försäljningsutvecklingen till en positiv upplevelse för de flesta modehandlarna. Jag blir inte överraskad om ökningen håller i sig under juli som även den hade en dålig försäljning förra året, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil, i en kommentar.

– Med junis siffror klara kan vi summera ett svagt halvår med en nedgång om 2,1 procent för kläder och 2,6 procent för skor. En stor del av den ackumulerade försäljningsnedgången hänför sig till majs ovanligt dåliga försäljning. Det blir tredje året i rad med minussiffror för modehandeln för motsvarande period, konstaterar Mikael Sandström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079