23948sdkhjf

Stockholms modevecka ställs in

Vd: När saker är som svårast kommer de avgörande besluten.

Fashion Week Stockholm, som skulle hållas den 27-29 augusti, ställs in. Det meddelar arrangören Swedish Fashion Council, SFC, i ett pressmeddelande.

– När saker är som svårast kommer de avgörande besluten, det här var inget undantag. Organisatoriska utmaningar och en bristande finansiering fanns det tillslut inget alternativ. Ett motiverat men svårt beslut, säger Jennie Rosén, vd, på Swedish Fashion Council, i en kommentar.

Hon fortsätter:

– Fashion Week, liksom modebranschen i stort, står inför stora utmaningar för att möta de krav på hållbarhet, innovation, relevans och tajming som ställs i dag. Mängden av framtidsrapporter påpekar detta, ändå står branschen i ett vakuum som påverkar svensk modescen i fel riktning, därför behöver vi ta action för att hjälpa branschen in i framtiden.

I en digital revolution förändras gamla sanningar och modebranschen behöver nya hållbara affärsmodeller och format som kan generera nya intäktsmodeller. Exempel på detta är uthyrning, streaming, remake, swops, reparationer och till exempel buybacks, nya infrastrukturer och innovation och synergier mellan industrier, skriver branschorganisationen.

De hänvisar också till det nystartade Fashion Innovation Center (R&D), en oberoende accelerator, där modebranschen möter tech, och samarbeten med modeuniversitet som London College of Fashion, Fashion Institute of Technology New York, Institut Francais de la Mode, Textilhögskolan i Borås och Beckmans College of Design.

I höst presenterar SFC en omfattande strategi av den nya omorganisationen, inklusive omstarten av inkubatorprogrammet Swedish Fashion Talents samt ett nytt advisory board för organisationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078