23948sdkhjf

Utmärkelser ska uppmuntra till hållbarhet och förnyelse – här är de nominerade

Här är de nominerade i årets upplaga av Stockholm Fashion Districts uppmuntransutmärkelse Encouragement for Action.

För andra årets i rad ska Stockholm Fashion District belöna modeföretag, initiativ, organisationer som verkar för att göra modebranschen mer hållbar men även arbetar för att förnya den inom bland annat digitalisering och fashiontech.

Bland de nominerade återfinns allt från barnkläder, outdoor, ideella organisationer, butiker, en jeansproducent och en återvinningsfabrik till digitala företag.

– Hur vi ska lösa klimatkrisen är vår tids ödesfråga, inte minst ur ett modeperspektiv. Modebranschen står inför en radikal omställning. Det är därför viktigt att lyfta fram de lösningar och innovationer som finns redan idag, för att på så vis inspirera fler företag att engagera sig. De nominerade aktörerna befinner sig i framkant av utvecklingen och bidrar alla, på olika sätt, till att göra mode mer hållbart” säger Philip Warkander, doktor i Modevetenskap vid Stockholms Universitet och författare till Encouragement for Actions förord samt medlem i det etiska rådet.

Tre till fem nominerade i fyra kategorier har tagits fram en jurygrupper men därtill har konsument och bransch bjudits in för att medverka till att lyfta och premiera sina favoriter.

Vinnaren i respektive kategori presenteras under en ceremoni under mode- och inköpsveckan i Stockholm Fashion District den 14 augusti.

Uppmuntranspriset instiftades i juni i fjol av Stockholm Fashion District för att lyfta utvecklingen inom hållbarhet, digitalisering och fashion tech. Utmärkelsen ska också ses som en uppmuntran till att fortsätta på inslagen väg. Övergripande beskyddare av Encouragement for Action 2019 är BMW Bilia Group, Nacka Kommun och Unibail Rodamco Westfield.

Här årets nominerade i fyra kategorierna fashion tech, fashion retail talks sustainability,closing the loop och value-bearing sustainability.

Fashion tech

Re:newcell

Virtusize

Atacac

Fashion retail talks sustainability

Arkivet

Dedicated

Naturkompaniet

Nudie Jeans

Mini Rodini

Closing the loop

EoE Eyewear

Houdini Sportswear

Rave Review

Re:newcell

Stadsmissionen Remake

Value-bearing sustainability

A new Sweden

Bite Studios

Mini Rodini

Houdini Sportswear

Nudie Jeans

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094