23948sdkhjf

Klart: Camilla Malmströms med ny ägare

Nu är affären i hamn och nya ägare har tagit över den konkursade modekedjan.

Den 13 maj försattes modekedjan Camilla Malmströms i konkurs. Konkursen följde på en rekonstruktion som kedjan varit inne i sedan 20 september i fjol.

Nu står det klart att kedjan, som i dagsläget omfattar tre butiker i Skåne, nu har en ny ägare i norska Jotunfjell Partners; något som envisa rykten gjort gällande en längre tid. Även ett ackordsförslag under rekonstruktionen gjorde gällande att den norska koncernen hade för avsikt att förvärva vad som var kvar av kedjan.

Jotunfjell Partners AS har ett trettiotal investeringar i portföljen och äger sedan tidigare bland annat modekedjan Pagelle, driver Airport Retail Group samt verksamheter på Steen & Strøm Magasin i Oslo.

Därtill äger koncernen sedan i höstas modemärket Park Lane som koncernen förvärvade efter att modeföretaget försatts i konkurs.

Att Jotunfjell Partners nu förvärvat kedjan framgår av modekedjans egna sajt där det står att läsa;

”Vi är glada att idag kunna informera er om att Camilla Malmströms kommer att fortsätta bedriva handel med butiker i Skåne. Det norska bolaget Jotunfjell Partners AS är de nya ägarna av Camilla Malmströms. Vi hälsar både gamla och nya kunder välkomna in till oss på någon av våra butiker på Väla Helsingborg, Center Syd Löddeköpinge och Mobilia Malmö”.

Under rekonstruktionen florerade rykten att den norska koncernen var intresserad av att förvärva modekedjan och strax innan jul i fjol skrev Habit att norska Jotunfjell Partners hade uttryck intresse att förvärva  modekedjan.

Det framgick av det ackordsförslag som skickats ut till fordringsägarna och bekräftades då också av rekonstruktören advokat Björn Svensson vid Eriksson & Bengtsson advokatbyrå till Habit. 

Sedan reviderades uppgifterna och ägarskiftet formaliserades inte och på frågan om Jotunfjell Partners dragit sig ur sa rekonstruktören  Björn Svensson till Habit då;

- Nej, det finns fortfarande ett stort intresse för att förvärva Camilla Malmströms och driva konceptet och butikerna vidare men det är många pusselbitar som behöver falla på plats även om vi i princip är överens. Vi behöver längre tid i rekonstruktion för att allt ska falla på plats. Egentligen har inte så mycket skett sedan innan jul men vi är fortsatt positiva om verksamhetens framtid.

Habit har utan framgång sökt konkursförvaltaren och Jotunfjell Partners för en kommentar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078