23948sdkhjf

Treksta flyttar in i Skohuset – satsar mot skofackhandeln

Förstärker satsningen mot skofackhandeln med att flytta in permanent i Nacka strand.

Skomärket Treksta Scandinavia flyttar in i Skohuset i Nacka, Stockholm Shoe House, där skomärket ska dela lokal med Martin Johanssons Q-sko och Lars Sandqvists  LQT Footwear.

-Vi kommer för det första att dela lokal i Skohuset med Q-sko och LQT Footwear, men Martin och Lars blir också säljrepresentanter för Treksta med inriktning på skofackhandeln. Tillsammans med vår egen skofacksäljare Tom Riedel blir det ett starkt team, säger Mats Bengtsson, vd för Improve Business Scandinavia AB som har den skandinaviska agenturen för Treksta.

Satsningen med egen permanent  lokal i Skohuset, där man tidigare deltagit på mässor, är ett viktigt steg för skomärket på den svenska marknaden och inte minst när det gäller att nå skofackhandlarna.

Premiär i egna lokaler sker i samklang med kommande inköp- och mässvecka som äger rum i Nacka strand den 12 till 17 augusti.

Sedan Improve Business tog över agenturen för varumärket för fem år sedan tillväxten varit mycket snabb.

-Vi har gått från noll till nästan 65 miljoner kronor svenska kronor i omsättning, där huvuddelen ligger i Sverige och Norge. Hittills har vi koncentrerat oss på sportfackhandeln, både med fysiska butiker och e-handel. När vi nu breddar oss mot skofackhandeln sker det med övertygelsen att Treksta kan bli en succé också där, säger Mats Bengtsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078