23948sdkhjf

Claire Group stannar i familjen

Grundaren har sålt lejonparten av verksamheten till sonen.

Anders Hust behåller 10 procent av familjeföretaget Claire Group och har sålt 90 procent av aktierna i bolaget till sonen Nikolaj Hust.

Nikolaj Hust är sedan en längre tid involverad i modeverksamheten som delägare och är också verksam på ledningsnivå.

Ägarförändringen trädde i kraft den 1 juni. I ett pressmeddelande framgår att några andra ledningsförändringar inte skett i och med ägarförändringen men att bolaget lagt en strategi för framtida rollfördelning.

- Att Nikolaj har tagit över majoritetsandelen i Claire Group är ett drömscenario för mig. De värderingar och den företagskultur jag har grundat kan han nu föra vidare. Han har bevisat att han har talang och ett äkta engagemang för att driva företaget vidare, och jag är mycket nöjd med det. Nikolaj har hjälpt till att skapa den ekonomiska utvecklingen och kontinuiteten vi har demonstrerat under de senaste fem åren, och jag är helt säker på att han kommer att kunna fortsätta att driva koncernen framåt och uppåt, säger Anders Hust i en kommentar.

Anders Hust grundade modeverksamheten den 1 april 1975. Modebolaget står på tre ben med barnmodemärket Hust&Claire, dammodemärket Claire Woman och en retaildel som omfattar 1 butik i Danmark och 20 i Norge. Därtill finns ett stort antal återförsäljare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109