23948sdkhjf

Prisad av NK

Omlottklänningens okrönta drottning förärades pris av NK på onsdagskvällen.

Nordiska Kompaniets Hederspris gick i år till amerikanska modedesignern Diane von Furstenberg, som tog emot utmärkelsen under en prisceremoni på NK på onsdagskvällen. 

Diane von Furstenberg är omlottklänningens okrönta drottning och lanserade plagget som hon kommit att bli synonym med i jersey på 1970-talet.

Sedan 2005 finns hennes plagg till försäljning på NK och 2013 blev varuhuset i Stockholm först i Skandinavien att erbjuda en egen DVF-avdelning.

Priset är en del i NK Galan och ytterligare fyra priser presenteras i Stockholm den 26 augusti. 

Motiveringen till priset  lyder;

NK vill hylla en innovatör/ kreatör som har tänjt på gränserna på ett modigt sätt. En person som påverkat världen genom sitt kreativa bidrag. Personen har lämnat ett avtryck efter sig. Och självklart skapat intryck som förändrat vårt sätt att beskåda modevärlden. Detta är så mycket större än mode.Under lång tid har Diane von Furstenberg varit ett av NK:s mest älskade varumärken. Hon är en fantastisk person som inte enbart inspirerar andra i sitt sätt att klä sig kvinnligt men som också är en stark och sund förebild inom kvinnligt företagande.

Diane von Furstenberg mottog en statyett formgiven av konstnären Anders Krisár. Tidigare pristagare av varuhusets hederspris är Acne Studios, Byredo och fotografen Mikael Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328