23948sdkhjf

Kicks om osunda hyresnivåer: ”Ett utbrett branschproblem”

Skönhetskedjan går till storms över hyresnivåer som man menar inte matchar rådande marknadssituation.

Kicks uppmanar i ett pressmeddelande på måndagen fastighetsägare att sätta mer hållbara och rimliga hyresnivåer som ska bättre reflektera rådande marknadssituationen med ofta minskade kundströmmar i fysisk miljö.

Det är ett utbrett och ohållbart problem att fastighetsägare inte anpassar hyresnivån efter rådande marknadsutvecklingVi ser överlag en fortsatt hög och i många fall ökande konverteringsgrad i våra butiker, men när kundströmmarna minskar måste hyresnivåerna justeras därefter. Just detta ser vi hända i andra länder som kommit längre i strukturomvandlingen av detaljhandeln, så som USA och England, säger Freddy Sobin, vd på Kicks i en kommentar.  

I september avvecklar skönhetskedjan butiken i shoppinggallerian Mood Stockholm. Orsaken är enligt bolaget ”främst ett minskat och otillräckligt kundunderlag med negativt resultat i kombination med en hyresnivå som inte reflekterar den rådande marknadssituationen”.

De fem anställda som berörs av nedläggningen erbjuds anställning i kedjans närliggande butiker som till skillnaden från butiken i Mood ska ha bättre kundflöden och vara lönsamma.

Men kedjans butiksbestånd ses nu noggrant över och butikerna ska stängas om hyran inte kan motiveras utifrån kundunderlag.

Vi måste tillsammans med fastighetsägare ta ett gemensamt ansvar att hitta både hållbara hyresmodeller och hyresnivåer som är bättre anpassade efter dagens förutsättningar och det förändrade handelslandskap vi verkar inom, det bör även ligga i fastighetsägarnas intresse, säger Freddy Sobin i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078