23948sdkhjf

Jascha i konkurs

Bolaget bakom modemärket har på egen begäran ansökt om konkurs.

Modebolaget Jascha Stockholm har på egen begäran ansökt om konkurs med anledningen av att bolaget är på obestånd. Konkursansökan är undertecknad av styrelseordförande Bo Törnblom och vd Jonas Melin.

Ansökan inkom till Stockholms tingsrätt den 7 maj.

Jascha Stockholm har försäljningen via webbutik, ett stort antal återförsäljare och för närvarande fyra butiker i Stockholm; på Götgatan, i Mood, vid Mariatorget och i PK-huset där företaget så sent som i juni i fjol tog över WeSCs tidigare lokaler

Antalet fysiska butiker har skiftat genom åren och bolaget har även haft fler butiker i Stockholm samt testat en tillfällig yta i Göteborg.

Och även deras andra bolag, retailbolaget Stockholm Retail försattes i konkurs samma dag.

Habit har sökt konkursförvaltaren advokat Johan Linder vid Hamilton Advokbyrå men han befinner sig på semester.

Habit har även sökt modebolaget för att höra vad som händer med varumärket samt butikerna och webbutiken som alltjämt är öppna.

I ett mejl till Habit skriver modebolaget  att man inte har möjligt att svara på frågor förrän tisdag den 21 maj och har bett att få återkomma. Vår förvaltare är på semester denna vecka och jag måste kolla med honom hur processen ser ut framgent”, skriver modebolaget i ett mejl till Habit.

Datum för edgångssammanträde är satt till den 25 juni.

Jascha är grundat 2001 av creative director Jascha Trygg och drivs i dag av bröderna Jascha Trygg, Jonas Melin och Marc Melin.

onoterat.se, som äger 5,12 procent av modebolagets kapital, framgår att bolaget varit i rekonstruktion och att det inte finns förutsättningar att "framgångsrikt avsluta rekonstruktionen" och att man inte funnit  en finansiell lösning avseende ackordslikviden under april och början av maj".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062