23948sdkhjf

Dystert för Tiger of Sweden

Nettoomsättning och rörelseresultat backade rejält under tredje kvartalet.

Nettoomsättningen i Tiger of Sweden rasade med 20,7 procent, 19,5 procent i lokala valutor, under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal till 172 miljoner danska kronor jämfört med 217 miljoner kronor under samma kvartal i fjol.

Det framgår av delårsrapporten från ägaren danska IC Group. Rörelseresultatet landade på - 6 miljoner danska kronor jämfört med 18 miljoner kronor under samma kvartal föregående räkenskapsår.

Nedgången syns enligt rapporten mest i återförsäljarledet där omsättningen fallit med 26,2 procent men även i den egna retailkanalen tappar modemärket i försäljning med 10,5 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Den jämförbara försäljningen backade med 9,9 procent. I rapporten skriver IC Group att nedgången syns framförallt på den nordiska marknaden medan man menar att försäljningen ökar internationellt.

Under årets första nio månader har Tiger of Swedens försäljning minskat med 11,6 procent eller 9,2 procent mätt i lokala valutor.

I februari fick Hans Christian Meyer lämna vd-posten med omdelbar verkan och efterträddes av Moa Strand, marknadschef som klev på som tillförordnad vd, och i rapporten står det att rekryteringsprocessen med att finna en ny vd löper enligt plan.

Modemärket har sagt upp avtalet med agenter i Finland och Norge från och med 1 juli i år och ska fokusera på att sköta försäljningen på egen hand.

Vid utgången av rapportperioden uppgick antalet retailbutiker till 18 stycken vilket var lika många som vid utgången av samma period i fjol medan antalet ytor, koncessioner, var 26 i år vilket var 6 stycken fler än vid utgången av mars i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047