23948sdkhjf

Camilla Malmströms konkurs: "Butikerna är fortsatt öppna"

De nära 30 anställda i butikerna är nu i fokus, enligt konkursförvaltaren som Habit har talat med.

På måndagen försattes Malmöbaserade modekedjan Camilla Malmströms i konkurs vid Malmö tingsrätt.

Till Habit säger konkursförvaltaren Jan Gruvstad vid Maqs Advokatbyrå i Malmö att han nu ska försöka sälja verksamheten och att butikerna till att börja med drivs vidare i konkursförvaltarens regi.

Jan Gruvstad fick uppdraget på måndagen och hade på eftermiddagen ännu inte hunnit få en överblick över konkursen.

- Jag kan i nuläget egentligen inte säga något om hur stora skulderna och vilka och hur många fordringsägarna är utan det enda som jag kan säga är att jag nu tar över driften av butikerna som ska fortsätta att vara öppna. Det tror jag är viktigt om det ska gå att sälja verksamheten och få betalt för bland annat lagret. Det är plan A så länge och någon plan B finns ännu så länge inte, säger Jan Gruvstad, konkursförvaltare till Habit.

Jan Gruvstad säger också till Habit att de omkring 28 anställda i de fyra butikerna, på Södra Förstadsgatan och i Mobilia i Malmö samt i Center Syd i Löddeköpinge och på Väla, nu är i fokus och de kommer att få betalt via lönegarantin. Han hoppas att de ska kunna arbeta kvar i butikerna. 

I slutet av mars uppgav rekonstruktören att norska Jotunfjell Partners var intresserade att förvärva kedjan, vad hände med det?

- Jag kan inte uttala mig om vad som hänt tidigare och om det har förts några samtal. Min plan är att sälja verksamheten. Men som vi alla vet så är det mycket tufft nu för detaljhandeln och inte minst modehandeln. Camilla Malmströms butiker är stora sett till ytan. De ligger också bland annat i gallerior som inte heller är nya och med den konkurrens som finns i dag med e-handel och nya gallerior och handelsplatser så är det inte lätt att driva butiker i den miljön, säger Jan Gruvstad till Habit. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078