23948sdkhjf

Legero ökar takten i Norden – anställer ny duo

Skotillverkaren har en ny Sverigeansvarig och därtill rekryterar bolaget från Trade Partners Sweden och Stockholm Fashion District.

Österrikiska skotillverkaren Legero, som numera heter Legero united, ser Norden som företagets starkaste och viktigaste tillväxtområde och förstärker därför organisationen med två medarbetare och startar kontor för Norden.

Jonas Rampe, som arbetet för företaget i 16 år, går från att vara ansvarig för Sverige till att i stället ta ett övergripande ansvar för företagets verksamheter i hela Norden; Sverige, Danmark, Norge och Finland där även verksamheten för Baltikum ingår.

– Den nordiska marknaden är väldigt stark för oss. Vi ser att många av våra viktiga kunder redan arbetar över gränserna och det är därför viktigt att vi som leverantör kan ha samma perspektiv och fokus som våra återförsäljare. Framtidens handel måste göras i ännu närmare samarbete mellan butiker och leverantörer och då är det viktigt att vi har en organisation som kan göra det, säger Jonas Rampe, ny ansvarig i Norden i en kommentar.

Ny ansvarig för Sverige, med bas i Stockholm, blir istället Marc Ahlgren. Han kommer närmast från sportföretaget Under Armour där han arbetat i nio år och senast som försäljningsansvarig för märkets nyckelkunder i Norden.

Därtill välkomnas Elin Kjellberg till det nystartade kontoret och rollen som sälj- och marknadsassistent i Norden. Hon kommer närmast från Trade Partners Sweden och har under de senaste sex åren arbetat i Stockholm Fashion district och i Stockholms Skohus i Nacka strand med olika administrativa uppgifter. 

Omorganisationen görs för bättre kunna möta morgondagens förväntningar och behov från skobranschen och Jonas Rampe menar att branschen är inne i en stor förändringsprocess med stort och ökande behov av starka leverantörer.

Som en del i det ska skofabrikens varumärken Legero och Superfit får nya profiler för att också bli ännu mer synliga för konsumenterna.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.125