23948sdkhjf

Trendexpert gästkreatör på Formex

Ska bygga inspirationsutställning.

Uppdraget att bygga inspirationsutställningen under Formex som äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö den 20 till 23 augusti har gått till Lidewij ”Li” Edelkoort.

Hon ska fylla hela Stockholmsmässans entréhall med en inspirationsyta, den största i mässans historia, skapad tillsammans med Philip Fimmano som är creative director för Edelkoort Inc.

Duon är inspirerad av animism – tron på att även tingen kan vara besjälade.

Vår utställning kommer att bli en nästan andlig upplevelse vid ingången till mässan och fungera som en guide till alternativ shopping. Med starkt fokus på känslovärden hos varor och material hoppas vi kunna förmedla en del av den skönhet och energi som kan finnas i vardagsföremål. Vi kommer att med stor respekt samla olika utställares formgivna föremål och låta dem betraktas i en lugn och helande miljö, som om du möter dem för allra första gången, säger Li Edelkoort i en kommentar.

Li Edelkoort har tidigare besökt mässan och hållit trendföredrag men det är första gången hon åtar sig ett större uppdrag för mässan.

Vi är otroligt stolta över att kunna samarbeta med ett världsnamn som Li Edelkoort, och över att hon skapar och kurerar denna utställning direkt för oss! Det är väldigt ovanligt att Li åtar sig den här typen av skräddarsydda uppdrag, säger Christina Olsson,  Formex projektchef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109